Creatief de wereld bouwen

Mijn naam is Marlies, een gedreven creatieveling en ondernemer uit Groningen, waar ik al jaren met veel liefde woon en werk. Duurzaamheid staat centraal in zowel mijn professionele als persoonlijke leven. De energiecrisis heeft mijn interesse in duurzaam wonen en energiegebruik alleen maar versterkt, waardoor ik actief ben gaan kijken naar manieren om anderen te inspireren en informeren over duurzame keuzes.

Duurzame oplossingen bedenken

In de afgelopen jaren heb ik verschillende bedrijven opgezet gericht op duurzaamheid, waaronder een onderneming in bamboe tandenborstels en een stylingbedrijf dat kantoren inricht met tweedehands meubels. Ik wil kijken naar oplossingen die echt een verschil maken. Ik heb eveneens diverse evenementen georganiseerd die gericht zijn op het bevorderen van duurzaam bewustzijn en innovatie. Door deel te nemen aan verschillende initiatieven, heb ik mensen geïnspireerd en geïnformeerd over het belang en de haalbaarheid van een duurzamere levensstijl. Deze ervaringen hebben mijn netwerk vergroot en ik heb geleerd hoe ik verschillende groepen mensen kan mobiliseren rondom verschillende doelen.

De juiste match

Doelgericht verbinden

Mijn interesse in het uitvoeren van doelgroeponderzoeken en mijn vermogen om gemakkelijk contact te leggen met mensen, maken dat ik snel inzicht krijg in verschilldende behoeftes. Ik vind het geweldig om op pad te gaan en direct met mensen te spreken, of dat nu op beurzen, in musea, tijdens congressen of op lezingen is. Hievoor pak ik graag mijn auto of de trein, ik ben altijd klaar om nieuwe ervaringen op te doen en waardevolle inzichten te verzamelen.

Eigen Initiatief

De vrijheid om één dag per week aan een eigen project te werken spreekt mij enorm aan. Ik ben benieuwd naar de kaders en hoe ik mijn ideeën kan vertalen naar praktische prototypes. Het testen en toepassen van deze prototypes in de echte wereld is iets waar ik naar uitkijk, omdat het directe impact heeft op hoe mensen wonen en leven.

Groener denken

Als laatste heb ik al veel projecten gedaan die een raakvlak hebben met duurzaamheid/going green/de wereld beter maken. Zo ben ik betrokken geweest in de communicatie bij “Project Steenbreek” waarbij de biodiversiteit vergroot werd door tuinen te onttegelen, ontwikkelde ik workshops op het Augustinus college over duurzaamheid waarbij het recyclen van spullen een groot thema was en maakte ik de website voor onze eigen Groene Burgemeester van Groningen.

Eventmanager

Recentelijk heb ik bij de Hanzehogeschool als eventmanager gewerkt, waar ik mijn organisatorische vaardigheden heb verfijnd en waardevolle inzichten in de onderwijswereld heb opgedaan. In deze functie heb ik samengewerkt met een diverse groep belanghebbenden, zowel binnen als buiten de organisatie. Dit omvatte (internationale) studenten, docenten en vakprofessionals, waarbij ik me richtte op het opbouwen van solide relaties.

Samenwerkingen

Let´s hit the road!

Ik werk al jaren vanuit De Pijp, een creatieve hub aan het Boterdiep, waar ik dagelijks omringd ben door creatieve denkers en doeners. Het is die plek waar je tijdens de lunch al fantaseert, en elkaar zo enthousiast maakt over nieuwe ideeën, dat je bij wijze van spreken al domeinnamen registreert voordat je bord leeg is. Die vibe van ‘samen iets nieuws bedenken en dan ook echt doen’, dat zoek ik ook bij Van Wijnen. Ik wil ideeën niet alleen bedenken, maar ze ook tot leven brengen.

Kopje koffie?

Het verbeteren van de wereld is iets waar ik dolgraag aan bijdraag, met als speerpunt het realiseren van fijne woonplekken waar mensen zich thuis kunnen voelen. Het lijkt me dan ook een fantastische uitdaging om deel uit te maken van jullie team. Graag licht ik mijn motivatie en visie verder toe in een persoonlijk gesprek.

Het lijkt me leuk om kennis te mogen maken

Bekijk hier mijn volledige sollicitatiebrief en CV

Bellen

06 248 66 003

Adres

Van Royenlaan 2, Groningen

Mail

info@marliesmolema.nl